Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

У липні науковці УкрНДІЛГА Сидоренко С. В. та Ющик В. С. спільно із працівниками Луганської агролісомеліоративної науково-дослідної станції «Луганська АЛНДС» під керівництвом директора Юрченка В. А. провели дослідження щодо оцінювання захисних функцій насаджень Юницького лісництва та їх ролі в екологічному комплексі регіону. Робота науковців полягала у встановленні кількісних і якісних параметрів захисних лісових насаджень як складової частини стійкого і продуктивного агролісоландшафту.

 

Переглядів: 61 | Додав: logger | Дата: 26.07.2021

У рамках регіонального проєкту ФАО (продовольчої та сільськогосподарської організації ООН) «Посилення стійкості соснових насаджень спалахам короїдів та всихання» 13–16 липня 2021 року відбувся візит міжнародних експертів ФАО та представників лісового департаменту ФАО на Чернігівщину, а також зустрічі з національними експертами та представниками ДАЛРУ.  Олександр Борисенко та запрошений експерт ФАО з лісового моніторингу (директор  ДСЛП "Харківлісозахист") Денис Батуркін.

Переглядів: 59 | Додав: logger | Дата: 23.07.2021

Усі ми в дитинстві були у захваті від жуків-оленів (рогачів), садили їх у сірникову коробку, намагалися годувати різною смакотою – крихтами хліба чи шматками яблука. Ледве не плакали, коли бачили цих жуків, які у великій кількості лежали на землі після закінчення природного терміну їхнього життя. Так само приваблювали нас смарагдові бронзівки, а також жуки-носороги. Останні у профіль нагадували справжнього мешканця Африки, «гіпопо», який гуляє «біля річки Лімпопо». Ще мої діти вчили вірші: «носоріг буцає рогом – не жартуйте з носорогом». Водночас лаяли бронзівку волохату, через яку позбулися суниць, і хробаків, які погризли картоплю чи корені саджанців яблунь.

Переглядів: 66 | Додав: logger | Дата: 05.07.2021

Проблема всихання соснових насаджень охопила всю Луганську область. Патологічні процеси були відмічені нами під час лісопатологічного обстеження Юницького дослідного лісництва, яке проводили разом із Кучерявенко Тетяною Вікторівною (Харківлісозахист) та інженером лісового господарства (ДП "Луганська АЛНДС") Ганною Сич 

Переглядів: 52 | Додав: logger | Дата: 01.07.2021

23 червня 2021 р. розпочала роботу міжнародна науково-практична конференція «Лісівнича наука: стан, проблеми, перспективи розвитку», присвячена 90-річчю від часу заснування Українського ордена «Знак Пошани» науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г. М. Висоцького (УкрНДЛГА), яку у зв’язку з епідемічною обстановкою, частково проведено в режимі ZOOM.

Конференцію відкрив директор УкрНДІЛГА член-кореспондент НАН України В. П. Ткач.

Колектив УкрНДІЛГА привітали завідувач сектора міжнародних відносин, науки та зв'язків із громадськістю ДАЛРУ Л. В. Полякова, член-кореспондент НАН України, професор, заступник Голови Північно-Східного наукового центру НАН та МОН України, перший заступник генерального директора ДНУ "НТК "Інститут монокристалів" НАН України В. А. Чебанов, представник Харківської обласної організації, Заступник міського голови з питань інфраструктури міста, член виконавчого комітету Харківської міської ради Є. Н. Водовозов, начальник управління адміністративно-організаційної роботи Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Н. С. Філатова, Голова Харківської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Б. Г. Білоус, Директор УкрНДІгірліс ім. П. С. Пастернака О. І. Голубчак, директори підприємств дослідної мережі УкрНДІЛГА.

Переглядів: 63 | Додав: logger | Дата: 29.06.2021

За дорученням Міндовкілля (https://mepr.gov.ua/news/37489.html) науковці УкрНДІЛГА виконали низку досліджень щодо методології оцінювання самозаліснених ділянок засобами дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) та розробили алгоритм щодо їхньої інвентаризації. 

Переглядів: 57 | Додав: logger | Дата: 07.06.2021

26 травня 2021 року відбулася сесія Загальних зборів НАН України, під час якої було обрано дійсних членів (академіків) і членів-кореспондентів НАН України (https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=7843 ).

До нинішніх виборів Президія НАН України оголосила 32 вакансії академіків і 76 вакансій членів-кореспондентів із 96-и спеціальностей. Конкурс претендентів був високим, на 32 вакансії академіків було висунуто і зареєстровано 79 претендентів, тобто два з половиною на одне місце, на 76 вакансій членів-кореспондентів – 287 претендентів, або майже чотири на одне місце.

Переглядів: 39 | Додав: logger | Дата: 28.05.2021

З метою розвитку агропромислового комплексу Старобільського району  Розпорядженням голови Старобільської райдержадміністрації  № 163  від 19.04.2021р. було створено Координаційну раду при райдержадміністрації в новоутвореному Старобільському районі, до складу якої увійшли найбільші сільгоспвиробники району.

25 травня 2021 року відбулося перше засідання Координаційної ради з питань розвитку агропромислового комплексу району,  під головуванням голови Старобільської районної державної адміністрації Віталія Кононова. 

 

Переглядів: 39 | Додав: logger | Дата: 26.05.2021

Науковці тісно співпрацюють із Центром національної інвентаризації лісів (ЦНІЛ) ВО «Укрдержліспроект» із метою забезпечення науково-методичної підтримки запровадження Національної інвентаризації лісів (НІЛ).

Переглядів: 36 | Додав: logger | Дата: 26.05.2021

АПВ НААН (ІСМАВ НААН), м. Чернігів, було організовано і проведено навчальний курс Всеукраїнської школи молодих вчених-мікробіологів, присвячений Дню науки.

Для здобуття сучасних навичок за напрямом ґрунтознавства «Мікробіологічні процеси та методи їхнього дослідження» Світлана Сидоренко, канд. с.-г. наук молодший науковий співробітник лабораторії лісових культур та агролісомеліорації УкрНДІЛГА, взяла активну участь у роботі Школи та опанувала курс, який охоплював 22 лекційних та 16 практичних занять. Лекторами та практиками були провідні мікробіологи та молоді науковці ІСМАВ НААН, наукових установ мережі НААН, навчальних закладів та організацій із Чернігова, Києва, Дніпра та Одеси. Усі вони займаються дослідженнями та експериментальними розробками у сфері біотехнологій.

Переглядів: 42 | Додав: logger | Дата: 26.05.2021

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 »