Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Ситуація із забезпеченням потреб населення у паливних дровах знаходиться на постійному контролі.

Переглядів: 49 | Додав: logger | Дата: 29.10.2021

. Держлісагентство разом із Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України запустило благодійну акцію.  

Переглядів: 32 | Додав: logger | Дата: 26.10.2021

15 629 692 – саме стільки дерев вже висаджено в рамках осінньої лісокультурної кампанії!

Переглядів: 25 | Додав: logger | Дата: 26.10.2021

У ДП «Харківська ЛНДС» проведено обміри біометричних показників сіянців дуба звичайного із закритою кореневою системою

 

На початку жовтня співробітниками лабораторії лісових культур та агролісомеліорації УкрНДІЛГА (с.н.с. М. Г. Румянцевим, с.н.с. П. Б. Тарнопільським, аспіранткою В. С. Ющик) та ДП «Харківська ЛНДС» (м.н.с. О. М. Даниленко) проведено обміри біометричних показників сіянців дуба звичайного із закритою кореневою системою. Ці сіянці вирощуються із застосуванням стимуляторів росту рослин та добрив для інтенсифікації їхнього росту.

 

 

Переглядів: 35 | Додав: logger | Дата: 22.10.2021

УкрНДІЛГА створено восени 1929 року, а фактично він розпочав діяльність навесні 1930 року. Вже понад 90 років науковці інституту й дослідної мережі досліджують різноманітні питання, пов’язані з селекцією та насінництвом, вирощуванням, обліком і захистом лісу, підвищенням його продуктивності та стійкості, оцінюванням стану та обліком лісів. Перелік завдань постійно поповнюється, як поповнюється новими видами перелік шкідливих організмів, а новими чинниками – вплив на стан лісів.

 

 

Переглядів: 31 | Додав: logger | Дата: 20.10.2021

Сучасність, кліматичні зміни та щорічне посилення техногенного навантаження на природні екосистеми вимагають новітніх наукових підходів до ведення лісового господарства. Завдяки розвитку ГІС-технологій лісова галузь має широкі можливості для інтенсифікації росту і розвитку лісових культур.

 

 

Одним із перспективних напрямів застосування безпілотних літальних апаратів (БПЛА) є оброблення лісових культур хімічними препаратами.

 

 

Переглядів: 27 | Додав: logger | Дата: 13.10.2021

08 жовтня 2021 р. на території біля адміністративної будівлі ДП «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідна станція» пройшла громадська акція «Створюємо ліси разом».

 

 

Спільно зі співробітниками станції (директор А. М. Жежкун, інженер лісового господарства М. В. Король, с. н. с. І. М. Жежкун, майстер лісу І. А. Котов) до акції були залучені юні лісівники-дендрологи комунального закладу «Новгород-Сіверський міський Будинок дитячої та юнацької творчості» Новгород-Сіверської міської ради Чернігівської області з їхнім керівником Н. В. Биховець та директором А. А. Жоровим.

Переглядів: 25 | Додав: logger | Дата: 12.10.2021

У серпні 2021 року відбулася Міжнародна онлайн-конференція, присвячена проблемам зміни клімату та зростаючих ризиків лісових пожеж, їхнього екологічного впливу та нових підходів у запобіганні пожежам.

Конференція організована за ініціативи Регіонального Управління лісового господарства (Стамбул, Туреччина) та Стамбульським університетом (Istanbul Universitesi-Cerrahpaşa) за підтримки Європейського Союзу (DG ECHO European Civil Protection and Humanitarian Aid).

Під час конференції було представлено результати досліджень, що стосувалися оцінювання та картографування пожежних ризиків у лісах і на нелісових землях за допомогою методів дистанційного зондування Землі та ГІС. Дослідження залежностей між індикаторами, які характеризують зміни клімату та трансформацією режимів пожеж. Розглянуто новітні засоби прогнозування виникнення природних пожеж та технологічні підходи для більш ефективного раннього виявлення пожеж. Також було висвітлено нові підходи до управління природними пожежами на ландшафтному рівні.

Переглядів: 44 | Додав: logger | Дата: 29.09.2021

Сьогодні ліси вкривають лише 15,9 % території України, у порівнянні з оптимальною лісистістю для нашої країни у 20 %. У рамках програми Президента України “Зелена країна” за три роки заплановано висадити 1 мільярд нових дерев, а за 10 років – збільшити площу лісів на 1 мільйон га.

 

 

Ознайомитися з картою Зеленої країни, дізнатися скільки вже висаджено дерев і скільки дерев залишилося висадити можна на сайті Акції. Тут також можна завантажити свої фотографії, де Ви самі саджаєте дерева та, таким чином, надихнути інших до участі в озелененні країни.

 

 

Переглядів: 48 | Додав: logger | Дата: 29.09.2021

У середині вересня науковці лабораторії моніторингу і сертифікації лісів УкрНДІЛГА завідувач лабораторії, канд. с.-г. наук І. Ф. Букша, провідний науковий співробітник, д-р с.-г. наук В. П. Пастернак та старший науковий співробітник, канд. с.-г. наук О. І. Лялін провели комплекс дослідницьких робіт у насадженнях сосни кримської (Pinus nigra ssp. pallasiana) у ДП «Ізмаїльське ЛГ».

 

 

З метою визначення можливостей відновлення природної рослинності Жебріянського пасма на території Ізмаїльського району Одеської області в межах Вилківського лісництва ДП «Ізмаїльське лісове господарство» й розроблення наукового обґрунтування щодо внесення відповідних змін та доповнень до матеріалів лісовпорядкування проведено аналіз фондових і лісовпорядних матеріалів, підбір дослідних об’єктів, здійснено натурні обстеження (типологічні й лісопатологічні) лісових насаджень сосни кримської.

 

 

Переглядів: 46 | Додав: logger | Дата: 27.09.2021

« 1 2 3 4 5 ... 11 12 »