Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Березень » 23

100 мільйонів сіянців і саджанців дерев висадили на сьогодні лісівники по всій Україні. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький на своїй сторінці у Facebook.

Переглядів: 84 | Додав: logger | Дата: 23.03.2020

На сьогодні тільки підприємства, які належать до сфери управління Держлісагентства, вже виставили майже 4 мільйони кубометрів деревини на електронні аукціони, а продано на суму майже 500 мільйонів гривень. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.

Переглядів: 116 | Додав: logger | Дата: 23.03.2020

ФАО анонсувало 2020 рік роком захисту рослин http://www.fao.org/news/story/en/item/1253551/icode/ і приділяє пильну увагу програмам, спрямованим на захист рослин на планеті, зокрема на захист лісів. У межах такої програми 18–30 листопада 2019 року у біоцентрі лісового факультету Шведського Університету Аграрних наук (SLU) (Уппсала) Департаментом лісової мікології і патології рослин лісового факультету проведено семінар «Лісова фітопатологія у 21 сторіччі» для науковців лісової галузі. У роботі семінару взяли участь близько 30 науковців із Швеції, Фінляндії, Норвегії, Естонії, Австрії, України. Основними завданнями лісової фітопатології у ХХІ сторіччі визнано вивчення механізмів виникнення епіфітотій місцевих збудників хвороб та інвазії чужорідних видів, шляхів розробки стратегій стійкого контролю за рахунок порівняння різних сценаріїв, залежно від параметрів патогенних популяцій, їхніх генетики, фенотипу та фенології, фрагментації ландшафту, виникнення порушень ведення лісового господарства тощо.

Переглядів: 92 | Додав: logger | Дата: 23.03.2020