Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Серпень » 9 » Відбулося друге засідання Координаційної ради з питань розвитку агропромислового комплексу Старобільського району
16:52
Відбулося друге засідання Координаційної ради з питань розвитку агропромислового комплексу Старобільського району

06.08.2021 року в Старобільській районній державній адміністрації відбулося друге засідання Координаційної ради з питань розвитку агропромислового комплексу Старобільського району, під головуванням голови Старобільської районної державної адміністрації Віталія Кононова. В роботі Координаційної ради прийняли участь запрошені гості: голова Старобільської районної ради Роман Решетняк, кандидатка сільськогосподарських наук, заступниця директора з наукових питань Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації Наталя Висоцька та представник компанії з надання послуг з виходу на міжнародний ринок Юліана Гарбарчук.

На засіданні Координаційної ради були розглянуті дуже важливі питання для сільгоспвиробників Старобільського району, а саме:

1. Впровадження на території Старобільського району пілотного проекту щодо створення та утримання полезахисних смуг;

2. Аналіз міжнародного ринку з реалізації м’ясомолочної продукції, порядок виходу сільгоспвиробників Старобільського району на міжнародні ринки, порядок оформлення документації та логістика.

На засіданні Координаційної ради було розглянуто дуже важливе питання щодо збереження та оновлення полезахисних лісосмуг, які захищають орні земельні масиви від вітрової ерозії та є одним з найважливіших засобів підвищення і збереження врожаїв, а також екології Старобільського району.

На сьогодні практично всі лісосмуги зношені або розрослись на земельні ділянки приватної власності (паї), таким чином такі землі сільськогосподарського призначення не можуть використовуватись сільгоспвиробниками за цільовим призначенням, втрачається врожай і, відповідно, не в повному обсязі надходять податки до бюджету.

Протягом засідання, представник Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації Наталя Висоцька надала детальні рекомендації щодо оновлення та утримання полезахисних смуг і повідомила порядок їх оформлення в оренду. Сільгоспвиробниками  Старобільського району задавалось багато питань щодо відновлення та збереження полезахисних лісосмуг та було вирішено створити на території Старобільського району пілотний проект на прикладі декількох господарств з метою опрацювання даного питання та впровадження цього проекту для всіх користувачів земельними ділянками сільськогосподарського призначення в земельних масивах.

Переглядів: 41 | Додав: logger