Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Серпень » 14 » Обстеження насаджень ДП "Станично-Луганське ДЛМГ"
11:04
Обстеження насаджень ДП "Станично-Луганське ДЛМГ"

На момент обстеження, насадження мали характерні пошкодження для низової та верхової пожежі. В результаті пошкоджень, спостерігаються масові усихання (V - VI клас санітарного стану), які сталися через порушення температурного режиму, високий рівень нагару, та пошкодження кореневої системи внаслідок інтенсивної низової пожежі, також спостерігається масовий розвиток стовбурових шкідників.

 

 

Під час проведення обстеження насаджень приймали участь фахівці ДП «Луганська АЛНДС» директор Юрченко В.А., провідний інженер Івченко Н.А. , в тому числі – головний лісничий ДП «Станично-Луганське ДЛМГ» Шементов В.О., лісничий Кондрашевського лісництва Сергєєв Є.Е., інженер лісового господарства Маліков А.М.

Враховуючи природо-кліматичні, фізико-географічні особливості штучно створених насаджень та ступінь їх пошкодження в результаті виникнення верхової та низової пожеж, рекомендуємо, у найкоротший термін, провести санітарно-оздоровчі заходи такі як суцільні-санітарні рубки та вибірково-санітарні рубки на площі 103,5 га. в кварталах № 9,10,16,25,29,30,35,42, для запобігання подальшого розповсюдження стовбурових шкідників, недопущення захаращеності, та поліпшення санітарного стану насаджень, з подальшим створенням стійких лісових культур сосни звичайної на суцільних зрубах.

Переглядів: 108 | Додав: logger