Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Серпень » 7 » Інтерв’ю Віце-президента НАН України Загороднього А.Г.
08:34
Інтерв’ю Віце-президента НАН України Загороднього А.Г.

У газеті «Урядовий кур’єр» (№ 144 від 29.07.2020) опубліковано інтерв’ю Віце-президента НАН України академіка НАН України Анатолія Глібовича Загороднього стосовно здобутків вітчизняних учених у галузі раціонального використання природних ресурсів, збереження довкілля та забезпечення сталого розвитку.

В інтерв’ю кандидат на посаду Президента НАН України підкреслив особливу роль лісів. За його словами, ліси є головною наземною складовою підтримання природної рівноваги, вони містять у собі відновлювані біотичні ресурси та слугують рекреаційним природним комплексом. Ліси визнано на міжнародному рівні важливим компонентом сучасної кліматичної політики та сталого розвитку, що вказано в таких міжнародних угодах як Рамкова конвенція ООН про зміну клімату, Паризька угода, Кіотський протокол, Цілі сталого розвитку 2016–2030 та Стратегічний план ООН з лісів.

Анатолій Загородній наголосив на необхідності вдосконалення моніторингу стану лісів, для чого потрібно забезпечити фінансування відповідних наукових досліджень. Також ним було підкреслено роль Наукової ради з проблем лісознавства і лісівництва, створеної з метою вирішення найгостріших проблем українських лісів. Слід відмітити, що Наукова рада з проблем лісознавства і лісівництва функціонує при Відділенні загальної біології НАН України з 2012 року. Відповідно до Постанови Президії НАН УкрНДІЛГА визначено базовою установою цієї Наукової ради.

Посилання на інтерв’ю: https://ukurier.gov.ua/uk/articles/anatolij-zagorodnij-alternativi-stalomu-rozvitku-n/

Фото з офіційного сайту газети «Урядовий кур’єр»

 

Переглядів: 73 | Додав: logger