Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Червень » 10 » Держлісагентство розпочинає реалізацію проекту FAO з протидії всиханню лісів
17:06
Держлісагентство розпочинає реалізацію проекту FAO з протидії всиханню лісів

В останні роки спостерігається значне збільшення обсягів усихання хвойних насаджень Європи, в тому числі соснових лісів України та Білорусі. Науковці України вже дали назву цієї проблеми як «біологічна пожежа», в Білорусі визначають її як «короїдне» всихання. Сьогодні край необхідно терміново створити успішну стратегію захисту лісів від шкідливих комах, стихійних явищ і пожеж в Україні.

Як повідомляє прес-служба ДАЛРУ,  в Україні розпочинається впровадження  реалізації проекту FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН) із протидії всиханню лісів.

Голова Держлісагентства Андрій Заблоцький зазначив, що такий проект відбуватиметься вперше за часи незалежності.

Що планується зробити?

- Перегляд національних підходів до системи спостереження та моніторингу спалахів шкідників та хвороб лісу. Метарозробити функціональні системи їх раннього виявлення.

- Розробка і затвердження національних планів дій у надзвичайних ситуаціях, пов’язаних зі спалахами шкідників та хвороб лісу.

- Розробка рекомендації щодо підвищення стійкості лісових насаджень до шкідників і хвороб та посилення протидії наслідкам посухи.

Держлісагентство повідомляє, що проект розрахований на 1,5 роки. Підготовчі роботи розпочалися ще в 2018 році разом із Міністерством лісового господарства Республіки Білорусь.

Прес-служба УкрНДІЛГА за матеріалами прес-служби ДАЛРУ

Переглядів: 75 | Додав: logger